Κονσερβολιά: Διάσημη για τα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της
Η Κονσερβολιά είναι η κύρια ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή της Φθιώτιδας και είναι προϊόν Π.Ο.Π. Αυτή η ποικιλία παράγει επιτραπέζιες ελιές που είναι γνωστές για τα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.
Το εύκρατο µεσογειακό κλίµα της περιοχής, το ιδανικό υψόµετρο της καλλιεργούµενης γης, η απόσταση της θάλασσας σε συνδυασµό µε µια µέση ετήσια θερµοκρασία 16,5 βαθµών Κελσίου βοηθούν τα δέντρα αυτής της ποικιλίας να αναπτυχθούν και έτσι να διασφαλιστεί µια ισορροπηµένη αναλογία όλων αυτών των θρεπτικών ουσιών που κάνουν αυτή την ποικιλία µοναδική και ικανοποιητική την παραγόµενη ποσότητα.
Τα προϊόντα που παράγονται από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισµό Στυλίδας είναι ελιές πράσινες, πράσινες βιολογικές, µαύρες, µαύρες βιολογικές, εκπυρηνωµένες, γεµιστές, κοµµένες σε φέτες και µισές.
Μάθετε περισσότερα εδώ.