Τιμώντας το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί ένα εκλαϊκευμένο επιστημονικό έργο που εμπεριέχει έναν τεράστιο πλούτο γνώσεων και συγχρόνως μια πρόσκληση διαλόγου για το μέλλον του προϊόντος. 37 ειδικοί επιστήμονες καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» σε 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούν εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή.

Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τον συντονισμό του Βασίλη Ζαμπούνη της Άξιον Εκδοτικής που επιμελήθηκε της έκδοσης.

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά:

1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη εδώ.