Το έργο MICROBIOLIVE “Αξιοποίηση του μικροβιώματος της Κονσερβολιάς Αμφίσσης για την παραγωγή βιολειτουργικής επιτραπέζιας ελιάς, με την εφαρμογή βιοπληροφορικών – μοριακών μεθόδων” με κωδικό ΣΤΕΡ1-0026295 έχει ως στόχο τη μελέτη του μικροβιώματος της Κονσερβολιάς Αμφίσσης με τη βοήθεια σύγχρονων μοριακών και βιοπληροφορικών μεθόδων, με έμφαση στην ανάδειξη των μικροβιακών στελεχών με προβιοτικές/λειτουργικές ιδιότητες.
Στη συνέχεια τα στελέχη με τις επιθυμητές ιδιότητες θα χρησιμοποιηθούν στη φυσική ζύμωση μαύρων ελιών Ελληνικού τύπου με σκοπό την παραγωγή ενός νέου βιολειτουργικού προϊόντος, της προβιοτικής Κονσερβολιάς Αμφίσσης. Το προβιοτικό δυναμικό θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη μεγάλη διατροφική αξία των επιτραπέζιων ελιών και ιδιαίτερα της φυσικής μαύρης ελιάς Ελληνικού τύπου.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο MICROBIOLIVE εδώ.